Degavi Verkstad

DeGaVi CykelService

Vi designar inte bara våra egna cyklar och bygger de själva vi har också egen cykelverkstad. Vi erbjuder dig som har köpt en DeGaVi Cykel av oss en helhets lösning som är helt unik i dag med personlig service från försäljning, köp och underhåll. Vi vet att en bra underhållen cykel håller mycket längre och glädje att cykla på en väl servad cykel gör att man vill cykla mer. Att cykla mer bidrar också till en hälsosam och miljövänlig levnadsätt. 

DeGaViService Center

Hos oss utför vi service på alla de flesta cykelmärken som finns på marknaden och alla är välkomna till oss. Vi har stor kunskap om marknaden idag och finns inte original delen för just din cykel hemma hos leverantör så kan vi alltid hjälpa dig att hitta den rätta delen. Behöver du bara pumpa däcken eller höja sadeln hjälper vi med detta också. Små som stora jobb utför vi. Vi strävar inte efter att vara billigast på marknaden men rimliga priser och ett bra utfört arbete i rätt tid är viktigt för våra kunder. 

Tyvärr så får vi inte plats med cargobikes i vår verkstad i Lund då ingången och platsen är för liten. Cargobikes tar vi gärna emot i Kristianstad. 

lämna in cykel till verkstan. 

När du vill lämna in din cykel till vår verkstad så kommer du bara förbi när vi har öppet i butiken och lämnar in den. Vi tar alltid namn och telefon nummer sedan lägger vi dig som kund i vår kund databas där vi alltid har koll på vad som vi har gjort på din cykel för att kunna ge dig bästa service.  När det gäller priser så ger vi oftast pris på mindre reparationer direkt, är det större så återkommer vi med prisuppgifter till er efter vår undersökning. Vid undersökningen så är vi väldigt noga för att säkerställa att du som cyklist cyklar säkert i trafiken och det inte sker några olyckor på grund av att delar är slitna eller sönder. 

Frågor & svar

Vad ingår i 2 års fri service?

För alla cyklar som man köper av oss erbjuder vi 2 års Bas Service. Vad ingår i Bas Service? 
Översyn av alla skruvar och muttrar, översyn av däck/slang som slitage och skick, översyn av slitage delar som kedja, kassette/drev, se över hjulen så som ekerspänning, kolla belysning och reflexer, ringklocka. justera växlar, smörjning av kedja ingår men ej tvätt vid kraftig* oljad/skitig slitagedelar.

*Dåligt underhållen kedja gör att skit går in i trissor, kassette, kedjelänk och drev där det kräver kraftig rensning ibland uppe mot 1 timmes arbete bara för att få bort all gammal olja och smuts. Det gör också att slitagedelar slits mycket snabbare. 

Vilka cykel service alternativ erbjuder ni?

Då vi utför service på många olika cyklar så blir det också en del olika alternativ. Exempelvis på en standardcykel som har fotbroms utför vi inte samma service som på en heldämpad MTB cykel. Olika cykel modeller/typer kräver olika typer av service samt olika växelsystem, bromssystem, dämpare, hjul osv kräver en individuell service typ. Men Vi kan gjort det enkelt för alla att förstå de olika typerna. 

Service Bas
Översyn av alla skruvar och muttrar, översyn av däck/slang som slitage och skick, översyn av slitage delar som kedja, kassette/drev, se över hjulen så som ekerspänning, kolla belysning och reflexer, ringklocka. justera växlar, smörjning av kedja ingår men ej tvätt vid kraftig* oljad/skitig slitagedelar.

Service Standard
Allt som ingår i Bas här ingår tvätt av ram, delar samt smörjning av kedja med rätt typ av smörjmedel efter önskemål. (Dry & Wet) . Ingår också riktning av hjul och luftning av bromsar (ej material) . 

Service Race Ready
Allt som ingår i Standard här ingår också att plocka ner alla komponenter från ramen och framgaffel. Ta bort lager rensa, smörja och bygga ihop cykeln igen. (material tillkommer) 

 

Utför ni dämpar service?

Vi utför service av dämpare av de flesta märken men hör med oss först om just din dämpare då det finns massor av märken så kan det vara olika priser och leveranstid på delar.  

Framgaffel Ytterbensservice – Helservice 
Vi utför denna service efter rekommendation efter tillverkarens oftast 50timmar

  • Oljebyte ytterben 
  • Byte av skumringar
  • Byte av dammföreglingsringar  
  • Inspektion av inne och ytterben 
  • funktionstest

Pris från 1150kr inkl moms och material

Bakdämpare – Helservice oftast efter 50timmar

  • Rengöring av aircan
  • Byte av dammförseglingar
  • Byte av o-ringar
  • Ny olja och fett i aircan
  • Funktionstest i dyno

Från 950kr inkl moms och material 

 

Hur ofta behöver jag göra service på min cykel.

 Våra rekommendationer är 2-3 gånger om året exmepelvis vår service, sommar service samt höstservice. 

Vår servicen är ofta den som kräver mest då man har cyklat hela vintern och cykeln är som mest skitig och kräver om smörjning av lager kanske byte av vinterdäck till sommardäck. 

Sommar servicen är inget måste men är bra att utföra om man cyklar nästan dagligen eller minst 3 ggr i veckan. Denna service är bra om man kan tvätta av cykeln se över alla skruvar och rensa slitage delar. 

Höstservicen är också viktigt om du cyklar hela vintern. Här är det viktigt att se över lager, däckmönster och vajer och höljen så att växlar inte fryser på vintern då fukten fryser i höljen och lager om de är o smörjda. 

 

varför kostar det mer att reparera cykeln än vad den är värd

Vi har många kunder som köper en begagnad cykel för 400-1000kronor på den privata marknaden. På dessa cyklar som är så billiga hittar man oftast många fel, det är därför de oftast säljs så billgit. Vissa begagnade cyklar har dåliga lager, däck, slangar och delar som är sönder.

Prisexempel på däck & slang inkl fälgband är 650kr/per hjul då cykeln har 2stycken hjul (oftast) så kommer denna kostnad dubbleras och totalt kommer denna kostnad bli 1300kronor. Saknar cykeln ringklocka 45kr, saknar den reflexer i hjulen 55kr (båda hjulen) bromsbelägg slitet där vi måste byta vajer och hölje samt bromsbelägg från 550kr uppåt.