Våra butiker

Lund

I hjärtat av cykelstaden Lund är du välkommen att besöka oss på Sankt Petri Kyrkogata 13. Vi har varit i Lund sedan 2011 på Clemenstorget, vi tog beslutet att flytta in till vår nya lokal den 1 Februari 2022 till Sankt Petri Kyrkogata 13.  Här har vi väldisponerad cykelbutik med ett välsorterat utbud av allt från tillbehör, cykelkläder och delar till din cykel.

Vägg i vägg med butiken finns vår verkstad. Här arbetar vår personal som är utbildad för att ta hand om alla typer av cyklar. Vi fixar allt från punkteringar på äldre cyklar till service av racercyklar med elektroniska växlar. För att du ska få hjälp är det bara att komma in och vid att garantera att du får hjälp vid en exakt tid så kan du boka tid om du vill. Vi tar emot bokningar både på telefon och e-mail. Självklart tar vi även emot din cykel på drop-in och detta är det vanligaste sättet vi arbetar på. Vi är oftast klar med din cykel samma dag eller dagen efter. 

I butiken har vi ofta många besökare och vi strävar efter att ge alla våra kunder den bästa servicen. Det kan ibland innebära lite längre väntetid. För att vi på bästa sätt ska kunna ge dig den tid du behöver kan du därför boka personlig shopping. Då går vi igenom dina behov och önskemål i lugn och ro för att säkerställa att du kommer hem med det som är precis rätt för dig.

På DeGaVi Lund hittar du även Bikefitting. Bikefitting innebär personlig inmätning med verktyg från Bikefitting.com. Med hjälp av vår testcykel med rundtramp och sittpositionsanalys, kan vi mäta in just din personliga inställning och hur du sitter bäst på din cykel. Du som kund kan välja mellan “steg 1” eller “steg 2” beroende på vilket som passar dina behov och budget. Om du är intresserad av Bikefitting bokar vi gärna in en tid som passar dig, tillsammans med någon av våra erfarna och kunniga personal.

Kristianstad

I Kristianstad är du välkommen till oss på Tegelbruksvägen 13. Här möts du av en cykelbutik med den genuina känslan av cykelfabrik, då lokalen även inhyser vår egna fabrik på 2000 kvm. Här handbygger vi alla våra DeGaVi-cyklar som du sedan hittar i våra butiker i Kristianstad och Lund. I butiken hittar du tillbehör, cykelkläder och delar till din cykel.

Cykelaffären slog upp portarna 2002 och har sedan dess utökats till verkstad, ett cykelmärke och cykelfabrik – något vi är helt unika med att husera under samma tak. I verkstaden arbetar utbildade mekaniker och personal som varit med från start. Vi är alltid redo att hjälpa dig med din cykel, vare sig du vill laga en punktering, serva dämparen eller fixa växlarna.

Vår butik är välbesökt och vi strävar efter att ge alla våra kunder den bästa servicen, vilket kan innebära lite längre väntetid ibland. För att vara säker på att vi ska kunna serva din cykel när det passar dig är det bra att boka i förväg. Vi tar självklart även emot drop-in i mån av tid. Du är också välkommen att boka personlig shopping. Då går vi igenom dina behov och önskemål i lugn och ro för att säkerställa att du kommer hem med den DeGaVi-cykel som passar dig perfekt.

På DeGaVi i Kristianstad erbjuder vi även Bikefitting. Det innebär att vi mäter och ställer in din cykel efter dina mått och behov. Här utför vi Bikefitting enligt “steg 1”. Du är varmt välkommen att boka tid med någon ur vår kompetenta personal. Vill du utföra en ännu noggrannare Bikefitting enligt det mer avancerade “steg 2”, ber vi dig kontakta vår butik i Lund.

Frågor & svar

Utför ni bikefitting?

 

Vi erbjuder olika typer av Bikefitting som är enklare till standardcyklar så som City, Trekking och lite mer noggrannare till Racer, MTB och Gravel. Bikefittingen är individuell och vi anpassar det efter våra kunders behov. Vissa personer behöver bara sitta rätt på sin cykel till och från affären och hemmet andra behöver cykla längre sträckor mellan jobbet. Vissa ska göra större utmaningar som exempelvis Vätternrundan. 

Är du den som satsar på större utmaningar så behöver du göra bikefitting 1-2 ggr om året då din kropp kommer att ändras samt du kommer att bli starkare och mer uthållig och man behöver justera in sittställningen efter vilken form du är i.  Alla vet att vinterformen är inte det samma som sommarformen vi har också på oss mer kläder om vi cyklar ute och underlaget vi cyklar (snö, lera) är annorlunda. 

Vi har också stor erfarenhet när det gäller Träning, Idrots psykologi och skador samband med träning. 
Hör gärna av dig vad vi kan hjälpa dig med. 

Bikefiting steg 1 – Ingår alltid vid köp av cyklar under 20.000SEK
Utmätning – Sadelprovning – kloss injustering – justering av cykel samt sadel, styre  och styrstam osv. 
KOSTNAD 2000SEK 

Bikefiting steg 2 – Ingår alltid vid köp av cyklar över 20.000SEK
Samma som bikefitting steg fast med Bikefiting.com rundtrams analys. Vi ser hur effektivt du trampar och justerar cykeln efter den mest effektiva runtrampet som du har. 

KOSTNAD 3500SEK 

Träningsupplägg, Idrotts psykologi samt hjälp med din skador Kontakta gärna oss om det. 
gabor@degavi.se 

 

Servar ni bara era egna cyklar?

Vi utför reparation och service på alla märken. Ibland får vi in cyklar från tidig 60tal med äldre Fauber vevlager och Torpedo nav, heldämpade elcyklar till racercyklar med elektroniska växlar alla är välkomna hos oss. 

Hur ofta ska jag serva min DeGaVi Cykel?

Vi rekommendera att du servar din cykel hos oss minst 2ggr om året en vår service ller en höst service. Mellan dessa service som utför så ska du ta hand om din cykel genom att tvätt av den ibland, spänna alla skruvar och muttrar då och då samt smörja kedja, pumpa däcken till rekommenderad däcktryck som står på däckets sida. 

Vad kostar det att få en egen unik färg på sin cykel?

Vi har massor av färger på lager och kan lackera i storts sätt alla de fleska kulörer. Standard RAL färger använder vi oss av för att hålla priserna på rimliga nivåer och lackerar ofta flera ramar, framgafflar , skärmar och kedjeskydd tillsammans i ugnen. För att få lackerat bara en unik färg kräver det lika mycket energi som 15stycken ramsett samt att få en unik färg i en liten mängd kostar mycket mer. Räkna med kostnad från 2500SEK och uppåt för att få en färg som vi inte har i sortiment. Så kostand beror på färg och vad leverantörerna säljer dessa små mängder till oss för. 

Hur snabbt får man sin cykel efter beställning?

När du beställer din cykel hos oss så brukar vi alltid under säljsamtalet berätta leveranstiderna så gott vi kan, men vi säljer aldrig cyklar som inte kan leverera. Under säljsamtalet så går vi igenom alltid med våra kunder om deras önskemål och när vi kan leverar detta. Från beställning till leverans brukar vi räkna med cirka 1-2 vecka eller tidigare med standard sortiment. 

Företagscyklar/Förmånscyklar 

Cyklar är ett optimalt sätt att öka sitt företags synlighet i stan. Unika till sitt utseende och i ständig rörelse tar de ditt företagsnamn framåt. Behöver er personal cyklar som återspeglar ert företags kvalietstänk och omsorg så är DeGaVi det rätta valet till er. Vi är ett lokalt företag som handlar lokalt de flesta av våra delar. Vi pulverlackerar våra delar själva för att få en hållbarcykel som möjligt, en hållbara cykel är bra för miljön och bra för företagets profilering. Handla lokalt stötta oss din lokala cykelleverantör.