Vår Degavi MTB-O cyklist Hampus Larsson

J-EM MTB-O Portugal 2015

Junior EM i MTBO är nu över och för min del så slutade det med en podieplats i form utav en 4:de plats i staffeten. Inför EM så hade jag som mål att vara Top 15 på en distans men kanske det absolut viktigaste att faktiskt vara nöjd över min egna prestation. Jag är överlag lite missnöjd med mina prestationer under veckan men har lärt mig mycket som jag tar med mig till framtiden. Följande resultat blev det under veckan:

Sprint: 20/32. +2.02 Bästa svensk idag. Ett okej lopp. Gjorde några få inledande misstag men körde sedan bra efter de första 5 minuterna.

Medel: 22/33. +15.41 3a idag utav svenskarna ( 2.44 upp till bästa svensk). Inte så nöjd med medeldistansen. Några bommar i orienteringen samt inte så bra tryck i kroppen. Många små grejer som gjorde att det inte blev så bra till slut. Bland annat strul med vätska

Lång: DNF. Var på väg mot en top15 placering men efter 45min körning så punkterade jag först framdäcket en gång, lagade det. Och inte mer än 2 minuter senare får jag punka på framdäcket igen. Långdistansen slutade med ca 10km promenade hem som tog lite drygt 2 timmar. Synd att jag punkterade just idag då det verkligen kändes bra i kroppen och hade orienteringsflytet inne.

Staffet: 4/10. +9.56 (totalt) . Veckans bästa lopp om man då inte räknar med det jag körde på långdistansen. Gick ut som 7:a och höll det hela vägen in i mål. Nöjd med dagens lopp, var inte så svår orientering utan mest bara ligga och köra så fort det gick på grusvägar. Efter att en protest hade gått igenom med några diskade lag så hamnade vi till slut på en 4:de plats och fick alltså komma upp på podiumet!

hampus_stor
Tar med mig många erfarenheter från den här veckan som förhoppningsvis kommer till att hjälpa mig mot mina framtida mål.

Nästa tävling som väntar är Svenska Cupendeltävlingar på O-ringen i Borås som också körs som en 3-dagarstävling för MTB-O med jaktstart.

Foto: Peter Bergström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *