Cykelfakta

Att tänka på efter du köpt din DeGaVi Cykel. 

City 

När du cyklat några mil är det bra att kolla luften i däcken minst en gång i veckan för att det ska rulla lite lättare. På sidan av däcket finns minimum och maximum anvisning för däcktryck. Cyklar som är extra tungt lastade exempelvis med barnstol, korgar och andra delar som ger extra tyngd, var då extra noga med att däcktrycket är rätt.

Vi rekommenderar att man gör en efterjustering på sin cykel efter ca 50mil för att spänna upp kedjan och justera växelvajern då växlarna kommer att gå ur läge. Vi rekommenderar att olja kedjan minst var 30:e mil.

Din cykel är byggd för att hålla i många år, men utan någon typ av underhåll så kommer inte din cykel att hålla i decennier. Var extra noga med att smörja lås, kedja, broms och växelvajer under vintertid

Frambelysningen för navdynamo drivna cyklar är automatiska men du kan ha den på ON/OFF också om du känner för det. Till bakbelysningen använder vi batteridriven diodbelysning för att få så starkt lyse som möjligt, men glöm inte att stänga av den när du parkerar.

I priset ingår 3 månaders stöldskyddsförsäkring från Solid 

Vid köp av din cykel ingår det alltid 2 års fri service där vi tvättar av din cykel, smörjer kedjan, riktar hjulen, spänner alla skruvar och pumpar däcken. I servicen ingår inga materialbyten.

Vi på DeGaVi har byggt din cykel med passion och kärlek och vill gärna att du som kund ska få uppleva detta i många år framöver.

Trekking

Din DeGaVi Trekking cykel är byggd för att hålla för de tuffaste förhållanden i många år framöver med hjälp av rätt skötsel. Alla våra trekking cyklar är fullt utrustade och redo att användas från det att cykeln rullas ut ur butik. En cykel kräver underhåll och smörjning av kedjan är viktigt men också att rensa delarna och tvätta cykeln då och då. Använder man växlarna mycket så kommer växelvajrarna sträcka ut sig och behöver efterjusteras efter högst 50 mil.

De hydrauliska bromsarna behöver inte efterjusteras men skivan behöver rensas från bromsdamm som uppstår efter bromsning efter ett tag. Hjulen bygger vi för hand med 36 ekrar och starka fälgar. Vi försöker hitta balansen mellan vikt och hållbarhet men vårt främsta mål med din cykel är hållbarhet. Lastar man tung packning och cyklar på sämre underlag så kommer hjulen behöva justeras för ekerspänning.

Det ingår 2 års fri service och vi rekommenderar att lämna in din cykel en gång på våren och en gång på hösten.

Kedjan ska bytas efter 300 mil för att maximal livslängd ska uppnås på de övriga slitagedelarna som kassett, vevparti och trissorna i bakväxeln.
Vi hoppas att du får många fina upplevelser och minnen på din DeGaVi Trekking. 

Racer

Din DeGavi racercykel är byggd och inställd just för dig och för din nivå av cykling. Vi rekommenderar att alltid ta det lugnt i början innan man ger sig ut på en längre runda. Lär dig först hur växlarna fungerar och hur man hanterar bromsen på rätt sätt. När du köper SPD eller SPD SL pedaler och  sitter fast med skorna så glöm inte att ta loss skorna från pedalerna innan du stannar till.

Efter cirka 50 mils cykling så är det dags för efterjustering av växlar, bromsar och övriga delar.

Kedja och bakdäcks byte rekommenderar vi efter 300mil. Kolla extra noga på bromsklossen under vintertid och självklart när man cyklar extra mycket så att man inte sliter på fälgkanten.

Tvätta av cykeln då och då, en ren cykel är en glad cykel. Efter tvätt är det bra att smörja kedjan och glöm inte att pumpa däcken innan träningen men också släppa ut luften också till 3-4 bar så att slangen får ”vila”.

Bikefitingen är alltid individuell och cykeln passar bara just dig. 

facebooktwittergoogle_plusmail